HTML

Offshore.Co

A nemzetközi adótervezés a magyar vállalkozások és adózók által talán a legritkábban igénybe vett üzleti, tanácsadói szolgáltatás, amely ennek ellenére rendkívül sok lehetőség nyújt az adóterhek, illetve az "adózási költség" csökkentésére, kizárólag legális úton. A blogban az offshore és onshore cégek, adótervezési modellek és az általunk használt "eszközökkel" kapcsolatos híreket, megoldásokat, eseteket, újdonságokat szeretnénk bemutatni.

Friss topikok

Panama információcsere egyezménye Mexikóval

2010.03.23. 21:49 Danku Tamás

Néhány hete Panama adózási információk cseréjéről szóló egyezményt kötött Mexikóval. Gondolhatnánk, hogy ez a lépés ellent mond Panama eddigi álláspontjával az adózási információk cseréjéről, de ez nincs teljesen így.

A Mexikóval kötött egyezmény nem teszi lehetővé az automatikus információcserét és az adozási "adathalászatot", hanem kijelöli a pontos folyamatást a egyezményes országokban fellelhető, a másik ország adóbevételeit érintő információk cseréjének, kiadásának pontos folyamatát. Panama azt várja az egyezménytől, hogy olyan országként tekintsenek rá, amely megfelel az OECD alapelveinek és együttműködik az adócsalás visszaszorításában.

Ezzel együtt sem változik a Panamai territoriális adórendszer. A külföldön realizált jövedelmek után továbbra sem kell adót fizetniük a cégeknek, magánalapítványoknak.

Az USA erülködése ellenére Panama továbbra is olyan szuverén ország, amely szerint az USA-nak vagy más OECD tagországnak nincs köze a Panamai cégek, alapítványok, trustok bankszámláinak adataihoz, még akkor sem, ha azokat külföldiek tulajdonolják.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreco.blog.hu/api/trackback/id/tr861863678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása