HTML

Offshore.Co

A nemzetközi adótervezés a magyar vállalkozások és adózók által talán a legritkábban igénybe vett üzleti, tanácsadói szolgáltatás, amely ennek ellenére rendkívül sok lehetőség nyújt az adóterhek, illetve az "adózási költség" csökkentésére, kizárólag legális úton. A blogban az offshore és onshore cégek, adótervezési modellek és az általunk használt "eszközökkel" kapcsolatos híreket, megoldásokat, eseteket, újdonságokat szeretnénk bemutatni.

Friss topikok

RE:RE:RE:RE: OECD Progress Report

2010.04.11. 15:36 Danku Tamás

Az elmúlt egy évben sokat változott az OECD Progress Report "szürke" és "egyéb" listájának tartalma.

A kezdetben a szürke lista 40 olyan országot tartott nyílván, amely együttműködő, de sok mindent még ténylegesen nem tett a transzparencia és az adózási információk cseréje érdekében. Jelenleg 14 országot minősít szürkének az OECD, de a számuk rövidesen csökken, mivel a Cook-szigetek már 11 TIEA-t írt alá és Belize, Dominika, St. Lucia és Grenada is egyre többel rendelkezik. Nauru, Niue, Panama, Vanuatu, Marshall-szigetek és Libéria nem kapkodja el az egyezmények megkötését.

Az "egyéb pénzügyi centrumoknak" minősített feketebárányok közül Brunei és Uruguay is rövidesen bekerülhet a Hófehérkék közé. Egy év alatt az ő számuk is ötre csökkent nyolcról. Fülöp-szigetek, Guatemala és Costa Rica nem zavartatja igazán magát, úgy tűnik nekik megfelel ez a státusz.

Belátható időn belül tehát alig lesz olyan ország, amelyet az OECD nem tart transzparensnek és együttműködőnek. Valószínűleg már folyik az új ellenségek keresése is, anélkül nem élet az élet...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreco.blog.hu/api/trackback/id/tr781912111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása