HTML

Offshore.Co

A nemzetközi adótervezés a magyar vállalkozások és adózók által talán a legritkábban igénybe vett üzleti, tanácsadói szolgáltatás, amely ennek ellenére rendkívül sok lehetőség nyújt az adóterhek, illetve az "adózási költség" csökkentésére, kizárólag legális úton. A blogban az offshore és onshore cégek, adótervezési modellek és az általunk használt "eszközökkel" kapcsolatos híreket, megoldásokat, eseteket, újdonságokat szeretnénk bemutatni.

Friss topikok

CIPRUS: 2% a jogdíjak effektív adókulcsa

2012.08.04. 16:19 Danku Tamás

Egy évközi, de visszamenőlege hatályú módosítás szerint a jogdíj bevételek 80 százaléka levonható az adóalapból, így mindössze a bevétel 20 százaléka után fizetendő a 10 százalékos társasági adó Cipruson.

A szabadalmak, márka nevek, domén nevek, szoftverek, gyártási eljárások, know-how, tudományos, szakmai vagy művészi szellemi termékek, stb.  hasznosításáért kapott díjak bevétele minősül jogdíjnak Cipruson. A bevétel 80%-a levonható az adóalapból, így a tényleges adókulcs egy pusztán royalty bevétellel rendelkező, költségek nélkül működő cég esetén 2%. Az adózott eredmény forrásadó mentesen továbbítható osztalék formájában nem-rezidens magánszemélyeknek és cégeknek.

A szellemi termékek értékesítése esetén is érvényesíthető 80 százalékos adókedvezmény, így az értékesítés során a bevétel arányos effektív adókulcs akár 2 százalék alá is csökkenthető. Ennél a megoldásnál jobb a magyar "bejelentett" IP holding struktúra. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreco.blog.hu/api/trackback/id/tr714695604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása