HTML

Offshore.Co

A nemzetközi adótervezés a magyar vállalkozások és adózók által talán a legritkábban igénybe vett üzleti, tanácsadói szolgáltatás, amely ennek ellenére rendkívül sok lehetőség nyújt az adóterhek, illetve az "adózási költség" csökkentésére, kizárólag legális úton. A blogban az offshore és onshore cégek, adótervezési modellek és az általunk használt "eszközökkel" kapcsolatos híreket, megoldásokat, eseteket, újdonságokat szeretnénk bemutatni.

Friss topikok

Hol a legkönnyebb adócsalásra és pénzmosásra céget létrehozni?

2012.09.27. 14:10 Danku Tamás

Kenyában és az USA-ban az ausztráliai  Griffith University kutatása szerint. Az egyetem kutatói 182 ország 7400 cégalapítással foglalkozó vállalkozásának küldtek érdeklődő leveleket, amiben a lehető leganonímabb cégalapítási és menedzsment szolgáltatásokról érdeklődtek.

A címzettek közül 3700 válaszolt, a válaszokból a kutatók pedig listákat és grafinokat készítettek, kockázat alapján is rangsorolva az egyes országokat. A kutatás eredménye csak laikus számára lehet meglepő, mivel a lista elején - tehát a legszigorúbb pénzmosás elleni szabályokkal rendelkező országok között - olyanok végeztek mint Seychelles, Kajmán-szigetek vagy Jersey. A legkockázatosabb ország pedig Kenya melett az USA, valamint a lista alsó, részén helyezkedik el Kanada, Ausztrália vagy Nagy-Britannia is.

Global-Shell-Games_CGPPcover_Jersey (1).pdf

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreco.blog.hu/api/trackback/id/tr694806385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása