HTML

Offshore.Co

A nemzetközi adótervezés a magyar vállalkozások és adózók által talán a legritkábban igénybe vett üzleti, tanácsadói szolgáltatás, amely ennek ellenére rendkívül sok lehetőség nyújt az adóterhek, illetve az "adózási költség" csökkentésére, kizárólag legális úton. A blogban az offshore és onshore cégek, adótervezési modellek és az általunk használt "eszközökkel" kapcsolatos híreket, megoldásokat, eseteket, újdonságokat szeretnénk bemutatni.

Friss topikok

Mr. Brown figyelmeztette a Brit Tengerentúli Offshore Területeket

2009.04.16. 13:48 Danku Tamás

Grodon Brown, az Egyesült Királyság miniszterelnöke figyelmezette a Brit Tengerentúli Területeket, hogy kemény szankciókkal nézhetnek szembe, amennyiben nem tesznek lépéseket a pénzügyi transzparencia és a banktitok esetleges feloldása érdekében.

Az OECD szürke listáján szereplő Anguilla, Bermuda, BVI, Kajmán-szigetek, Gibraltár és Turks & Caicos elkötelezték magukat a nemzetközi irányelvek alkalmazása mellett, de az OECD szerint még nem tettek elegendő lépést a tényleges alkalmazás érdekében - konkrétan kevés kétoldalú egyezményt kötöttek az információcsere érdekében. A miniszterelnök hat hónap haladékot adott az offshore területeknek az egyeztetésre.

Brown figyelmeztette a OECD sztenderdeknek minimálisan megfelelő - Isle of Man, Jersey, Guernsey - területeket is, hogy lépjenek tovább az "alapszintről", máskülönben őket is szankcionálják a jövőben.

TCH Komment

Maga a hír eléggé semmitmondó, úgy tűnik inkább csak a politikai feszültséget szeretnék csökkenteni vele a szürke listán szereplő EU tagországok és Európai országokkal szemben. Svájc, Ausztria, Luxembourg és Belgium szerint az Egyesült Királyságnak és az Egyesült Államoknak előbb a saját háza táján kellene körülnézni, mielőtt álszent módon elítéli más országok adó és banktitok szabályait.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreco.blog.hu/api/trackback/id/tr351068718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása