HTML

Offshore.Co

A nemzetközi adótervezés a magyar vállalkozások és adózók által talán a legritkábban igénybe vett üzleti, tanácsadói szolgáltatás, amely ennek ellenére rendkívül sok lehetőség nyújt az adóterhek, illetve az "adózási költség" csökkentésére, kizárólag legális úton. A blogban az offshore és onshore cégek, adótervezési modellek és az általunk használt "eszközökkel" kapcsolatos híreket, megoldásokat, eseteket, újdonságokat szeretnénk bemutatni.

Friss topikok

EU Holding Struktúrák: UK

2009.06.07. 20:41 Danku Tamás

Az Egyesült Királyságban 2002 óta van hatályban olyan szabályozás a hazánkban bejelentett részesedéseknek hívott ügyletekre, amely lehetővé teszi a helyi adórezindes cégek un. holdingként történő, adózás szempontjából rendkívűl hatékony használatát.

 Az eltelt közel hét év alatt a UK lett egyik fő helyszín az úgynevezett "shareholding" cégek létrehozására. Ezeke a vállalkozások szinte kizárólag csak részvényeket tartanak, amelyeket 1-5 éves távlatban értékesítenek.

A UK Holding cégeknek szigorú szabályoknak kell megfelelniük, könyvelést kell vezetniük és bizonyos feltételek mellett könyvvizsgálatra is kötelezettek.

A befektetéseiket az általános 28%-os kulcs helyett adómentesen értékesíthetik holdingok, amennyiben a  befektető cég - a magyar szabályozáshoz hasonlóan - legalább 12 hónapig tartotta az eladott részvényeket, részesedéseket.

Az adómentesség további feltétele, hogy a befektető cég legalább 10%-ot tulajdonoljon a másik vállalkozásban és a másik vállakozás aktív bevételekkel rendelkezzen (kereskedelem, szolgáltatás, etc.).

Mivel a UK International Holding Company adórezidens az Egyesült Királyságban, ki tudja használni kettős-adóztatást elekrül egyezmények rendszerét. Jelenleg az adóparadicsomokban bejegyzett vállalkozásoknak fizetett osztalékból sem kell levonni forrásadót a UK IHC által fizetett osztalékból.

Egy példa a létrehozható struktúrára, amiből adómentesen értékesíthetjük a magyar leánycéget:

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreco.blog.hu/api/trackback/id/tr661169999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása