HTML

Offshore.Co

A nemzetközi adótervezés a magyar vállalkozások és adózók által talán a legritkábban igénybe vett üzleti, tanácsadói szolgáltatás, amely ennek ellenére rendkívül sok lehetőség nyújt az adóterhek, illetve az "adózási költség" csökkentésére, kizárólag legális úton. A blogban az offshore és onshore cégek, adótervezési modellek és az általunk használt "eszközökkel" kapcsolatos híreket, megoldásokat, eseteket, újdonságokat szeretnénk bemutatni.

Friss topikok

Apostille

2009.10.13. 19:13 Danku Tamás

A cég és egyéb - pl. banki - eljárások során használjuk azokat a közokiratokat, amelyeket az Apostille-val történő felülhitelesítés tesz a magyar vagy külföldi cégbíróság, illetve bank részéről is elfogadhatóvá, közhitelessé.

Az 1961. október 5.-én létrejött Hágai Egyezményhez csatlakozó országok vállalták azt, hogy az általuk kiállított közokiratokat kérésre az erre felhatalamzott állami szerv felülhitelesítéssel lát el és így az irat a többi egyezményes országban is közokiratnak minősül.

Az egyezményhez csatlakozott országok jelenlegi listája: Albánia, Andorra, Antigua & Barbuda, Argentina, Örményország, Ausztrália, Ausztria, Azerbajdzsán, Bahamák, Barbados, Belarusz, Belgium, Belize, Bosnia & Herzegovina, Botswana, Brunei Darussalam, Bulgaria, Hong Kong, Macao, Colombia, Cook-szigetek, Horvátország, Ciprus, Cseh Köztársaság, Dánia, Dominika (Nemzetközösség), Dominikai Köztársaság, Ecuador, El Salvador, Észtország, Fiji, Finnország, Franciaország, Macedonia, Grúzia, Németország, Görögország, Grenada, Honduras, Magyarország, Izland, India, Írország, Izrael, Olaszország, Japán, Kazakhsztán, Dél-Koreai Köztársaság, Lettország, Lesotho, Liberia, Liechtenstein, Litvánia, Luxembourg, Malawi, Málta, Marshall Islands, Mauritius, Mexico, Monaco, Mongolia, Montenegro, Namibia, Hollandia, Új-Zéland, Niue, Norvégia, Panama, Lengyelország, Portugalia, Moldávia, Románia, Orosz Föderáció, Saint Kitts & Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent & the Grenadines, Samoa, San Marino, Sao Tome & Principe, Szerbia, Seychelles, Szlovákia, Szlovénia, Dél-Afrika, Spanyolország, Suriname, Swaziland, Svédország, Svájc, Tonga, Trinidad & Tobago, Törökország, Ukrajna, Egyesült Királyság (és tengeren túli területei pl. Anguilla, BVI, Kajmán-szigetek, Turks & Caicos, etc.), USA, Vanuatu, Venezuela.

A fenti országokból származó cégiratokat, közjegyzői iratokat nem kell, illetve nem lehet felülhitelesíttetni, azokat az egyes eljárások - pl. cégbejegyzés, változtatás - el kell fogadnia az illetékes hatóságnak.

Néhány, az adótervezésben használt helyszín - pl. Costa Rica, Urugay - nem csatlakozott az egyezményhez, így a közjegyzői irataikat csak diplomáciai felülhitelesítéssel lehet használni magyarországi cégeljárásokban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreco.blog.hu/api/trackback/id/tr31448075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.