HTML

Offshore.Co

A nemzetközi adótervezés a magyar vállalkozások és adózók által talán a legritkábban igénybe vett üzleti, tanácsadói szolgáltatás, amely ennek ellenére rendkívül sok lehetőség nyújt az adóterhek, illetve az "adózási költség" csökkentésére, kizárólag legális úton. A blogban az offshore és onshore cégek, adótervezési modellek és az általunk használt "eszközökkel" kapcsolatos híreket, megoldásokat, eseteket, újdonságokat szeretnénk bemutatni.

Friss topikok

BVI - Letétbe kell helyezni a bemutatóra szóló részvényeket

2009.11.06. 11:50 Danku Tamás

Ez év végéig letétbe kell helyezni a 2005 előtt alapított British Virgin Island-i offshore cégek bemutatóra szóló részvényeit.

A részvényeket helyi letétkezelőknél - praktikusan a cég bejegyzett ügynökénél - helyezhetik el. Amennyiben a határidő cégéig nem történik meg a letétbe helyezés, a részvényhez kapcsolódó jogokat "befagyasztják", így a cégeket nem lehet eladni, nem lehet az osztalékot kifizetni és nem szavazhatnak a taggyűlésen sem.

Az új szabály értelmetlenné teszi a bemutatóra szóló részvények használatát BVI-on, mivel a letétbehelyezés miatt általában lehetetlen a cégnek máshol bankszámlát nyitnia, a tulajdonosoknak a részvényeket záloggal terhelnie. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreco.blog.hu/api/trackback/id/tr251504511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása