HTML

Offshore.Co

A nemzetközi adótervezés a magyar vállalkozások és adózók által talán a legritkábban igénybe vett üzleti, tanácsadói szolgáltatás, amely ennek ellenére rendkívül sok lehetőség nyújt az adóterhek, illetve az "adózási költség" csökkentésére, kizárólag legális úton. A blogban az offshore és onshore cégek, adótervezési modellek és az általunk használt "eszközökkel" kapcsolatos híreket, megoldásokat, eseteket, újdonságokat szeretnénk bemutatni.

Friss topikok

Az üzleti titok és a forrásadó

2009.11.14. 20:09 Danku Tamás

Jövőre 30%-os forrásadót kell fizetni a magyar vállalkozásoknak egyes külföldön bejegyzett szervezeteknek utalt jogdíjak után. A társasági adótörvény szerint az üzleti titok használatáért fizetett összeg is jogdíjnak minősül.

Az üzleti titok fogalmát a PTK szabályozza, eléggé általánosan. Az üzleti titok körébe tartozik minden olyan fontos tény, információ, adat és megoldás, amelynek titokban maradásához a cégnek és partnereinek méltányolható érdeke fűződik, és amelyet üzleti titokká minősített, illetve amelynek titokban tartása érdekében a szükséges intézkedéseket megtette.

TCH Példa

A nem szabadalmaztatott, a szerzői jog védelme alá nem tartozó immateriális jószág hasznosítása például általában a franchise használata. Amennyiben a franchise-t a szerződő felek nem minősítik üzleti titoknak, illetve erre nem utalnak a szerződéseikben és nem a magyar jogszabályokat kötik ki irányadóaknak, akkor véleményünk szerint a franchise használatáért fizetett "bérleti díj" nem alapja a 30 százalékos forrásadónak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreco.blog.hu/api/trackback/id/tr651525447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.