HTML

Offshore.Co

A nemzetközi adótervezés a magyar vállalkozások és adózók által talán a legritkábban igénybe vett üzleti, tanácsadói szolgáltatás, amely ennek ellenére rendkívül sok lehetőség nyújt az adóterhek, illetve az "adózási költség" csökkentésére, kizárólag legális úton. A blogban az offshore és onshore cégek, adótervezési modellek és az általunk használt "eszközökkel" kapcsolatos híreket, megoldásokat, eseteket, újdonságokat szeretnénk bemutatni.

Friss topikok

Mikor érdemes használni az offshore cégeket 2010-től - 1.

2010.02.14. 09:22 Danku Tamás

Az idei változások miatt is érdemes minél több szempontból megvizsgálni a nemzetközi adótervezésben rejlő lehetőségeinket, az egyes struktúrák létrehozásának és működtetésének előnyeit, hátrányait és költségeit.

Az adótervezési struktúra kialakítása, tervezése során el kell döntenünk, hogy mi a tényleges célunk, hogyan és mire használjuk fel azt a vagyont, amit offshore cégben, magánalapítványban vagy más entitásban halmozunk fel. Fontossági sorendet is fel kell állítanunk arról, hogy az egyes felhasználási területek közül melyiknek a nagyobb, fontosabb a szerepe a terveinkben.

Magánhasználat

Amennyiben a vagyont részben vagy egészben magáncélra, családfenntartásra, "fogyasztásra" akarjuk használni, tisztában kell lennünk az ilyen típusú jövedelmek magánszemélyként fizetendő adójával és esetleges járulékaival. A magánszemélyként  is tudjuk viszont tervezni az adónkat. Érdemes ilyen esetben megvizsgálni hogy hol és mikor éri meg adóalannyá válni olyan országban, ahol kedvezőbbek az adóterhek mint a jelenlegi lakhelyünkön.

Ha például éveken keresztül halmozzuk fel a jövedelmünket egy offshore cégben és pl. nyugdíjba vonulunk jelentős adómegtakarítást érhetünk el egyszeri vagy folyamatos jövedelemkivét esetén is az adórezidensi státuszunk megváltoztatásával, tehát ha véglegesen vagy időlegesen kiköltözünk Máltára, Ciprusra vagy pl. a Bahamákra.

Vagyonvédelem, vagyonkezelés

Ha biztonságban akarjuk tudni a befektetéseinket és a vagyonunkat nagyon sokféle megoldás közül választhatunk. A vagyonvédelem megtervezése során meg kell vizsgálnunk hogy a választott megoldás jogilag ki álltal és mennyi időn belül támadható meg, a megoldás mennyire stabil gazdasági és politikai környezetben jön létre, milyen szintű a banktitok védelme az adott helyszínen, figyelembe véve az EU Kamatadó Direktívájának és az anyaországunk szabályait is.  

A vagyonkezelésre vonatkozó végleges döntésnél figyelembe kell vennünk, hogy mennyire kell aktívan kezelni a vagyont, szükségünk van-e külsős vagyonkezelőre vagy a családtagok megoldják, hogyan"örökítjük" tovább a vagyonkezelési jogokat, véglegesen vagy időlegesen helyeztük el a kiválasztott "eszközben", hogyan és milyen adóteherrel tudjuk kivenni a vagyont, ha időlegesen helyeztük el.

Tőzsdézés

Ha kizárólag aktív tőzsdei vagy tőzsdén kívül (pl. Forex) befektetésből származik a jövedelmünk, csak akkor érdemes offshore céget vagy magánalapítványt használnunk, ha a jövedelem jelentős része nem kerül magáncélú felhasználásra, hanem újra befektetjük. Valamint, ha az elért jövedelem magánszemélyként fizetendő adóterhe többszöröse lenne az külföldi cégünk fenntartási költségeinek.

Folytatása következik... 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreco.blog.hu/api/trackback/id/tr891756487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása