HTML

Offshore.Co

A nemzetközi adótervezés a magyar vállalkozások és adózók által talán a legritkábban igénybe vett üzleti, tanácsadói szolgáltatás, amely ennek ellenére rendkívül sok lehetőség nyújt az adóterhek, illetve az "adózási költség" csökkentésére, kizárólag legális úton. A blogban az offshore és onshore cégek, adótervezési modellek és az általunk használt "eszközökkel" kapcsolatos híreket, megoldásokat, eseteket, újdonságokat szeretnénk bemutatni.

Friss topikok

Redukálható kamatadó

2011.07.31. 10:14 Danku Tamás

Az Ausztriában, Svájcban, Liechtensteinben vagy Luxemburgban nyitott valamely közösségi államban állampolgár által nyitott magán bankszámlákon elért kamatbevételből 35% forrásadót vonnak le 2011. július 1.-től, de lehet forrásadó mentességet is kérni - adót az esetben is kell fizetni, de lehet hogy az kevesebb lesz mint a forrásadó.

Amennyiben a magánszemély bejelenti az adóóhatóságának, hogy van külföldi bankszámlája, akkor az adóhatóság a vonatkozó irányelv szerint igazolást köteles kiadni arról, hogy a forrásadót nem kell levonnia a másik államban lévő banknak, hanem az adóköteles bevételről információt kelll szolgáltatnia az illetékes adóhatóságnak a magánszemély számlatulajdonos felhatalmazása alapján.

Így például Magyarországon nem 35%, hanem a kamatjövedelmekre mindenkor érvényes - jelenleg 16% - személyi jövedelemadó kulcsot kell alkalmazni az adókötelezetttség megállapításakor és az adót a magánszemélynek kell megfizetnie, Magyarországon.

A magánszemélynek pénzintézetenként kell bejelentenie a külföldi számláit vagy értékpapírjait, lehetőleg IBAN, illetve ISIN kóddal és a pénzintézet nevével, címével.

A magyar adóatóság nyomtványt is rendszeresített a bejelentésre, amelynek a száma K06.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreco.blog.hu/api/trackback/id/tr193113726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása