HTML

Offshore.Co

A nemzetközi adótervezés a magyar vállalkozások és adózók által talán a legritkábban igénybe vett üzleti, tanácsadói szolgáltatás, amely ennek ellenére rendkívül sok lehetőség nyújt az adóterhek, illetve az "adózási költség" csökkentésére, kizárólag legális úton. A blogban az offshore és onshore cégek, adótervezési modellek és az általunk használt "eszközökkel" kapcsolatos híreket, megoldásokat, eseteket, újdonságokat szeretnénk bemutatni.

Friss topikok

US LLC: közel a vég?

2010.09.22. 22:08 Danku Tamás

Több Svájci bank kéri ügyfeleit, hogy szüntessék meg az USA adóalany tagok nélkül működő, ára és presztizse miatt rendkívüli népszerűségnek örvendő, "offshore LLC"-nek is nevezett cégüket és cseréljék le más, a bank számára elfogadható entitásra.

A kérés a bankok külföldi leányaira is vonatkozik, tehát például a Szingapúri vagy Ausztriai leánybankok sem nyitják meg jövőben az LLC-k számláit, amennyiben a Svájci anyabank ezt tiltja.

A LLC elutasításának oka az USA kompetens hatóságai agresszívnak nevezhető információ szerzési tevékesége, illetve a FBAR Nyilatkozatok 2010-től, az LLC-re történő kiterjesztése. Az új szabályok szerint tehát 2010-től a legtöbb LLC-nek is be kell jelentenie a külföldi bankszámláit, ha ez összesített egyenlegük legalább egyszer az adóévben elérte a 10 000 USD-t.

A jövőben a LLC-k felhasználási területe errőssen beszűkülhet, amennyiben több bank fogja átvenni ezt a gyakorlatot. Jelenleg a legtöbb bank nyilatkoztatja az ügyfelet arról, hogy nem USA adóalany, illetve feloldatja egy ügyfélnyilatkozattal a banktitkot az USA-hoz kötődő ügyletek és tranzakciókra vonatkozólag.

Az LLC-t a jelenlegi, szigorú magyar ellenőrzött külföldi társaságokra vonatkozó szabályoknak sem könnyű úgy megfeleltetni, hogy a használatuk ne generáljon a magyar (tényleges) tulajdonosnak (papíron) adófizetési kötelezettséget. Ezeket a típusú cégeket érdemes rövid távon lecserélni, illetve korlátozni a használatukat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreco.blog.hu/api/trackback/id/tr242316506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása