HTML

Offshore.Co

A nemzetközi adótervezés a magyar vállalkozások és adózók által talán a legritkábban igénybe vett üzleti, tanácsadói szolgáltatás, amely ennek ellenére rendkívül sok lehetőség nyújt az adóterhek, illetve az "adózási költség" csökkentésére, kizárólag legális úton. A blogban az offshore és onshore cégek, adótervezési modellek és az általunk használt "eszközökkel" kapcsolatos híreket, megoldásokat, eseteket, újdonságokat szeretnénk bemutatni.

Friss topikok

G20 vs. Svájc, Ausztria és Luxemburg

2009.03.15. 15:16 Danku Tamás

A G20 az velük együtt nem működő adóparadicsomok ellen tervezett intézkedései miatt a Svájc, Ausztria és Luxemburg pénzügyminiszterei megbeszélés tartottak az országukat is érintő problémákról.

Közösen kijelentették, hogy továbbra sem tekinthető a három ország adóparadicsomnak és továbbra résztvesznek a nemzetközi együttműködésben az adózás problémákat illetően.   

Visszautasították viszont az adózási információk automatikus átadásának, kicserélésének lehetőségét.

TCH Komment:

Mivel a fenti országok (valamint Belgium) nem adja ki a náluk bankszámlával rendelkező EU állampolgárok adatai - az EU Savings Tax Directive előírásai szerint kellene kiadni - a G20 prominensei szeretnének rájuk is nyomást gyakorolni. Bár minden osztrák bankár hangoztatja, hogy előbb lesz schilling újra Ausztriában, minthogy a banktitoknak minősülő adatokat adjanak más országok adóhatóságainak fel kell készülnünk arra, hogy a 2011 után valószínűleg ezek az országok is eleshetnek  - ebben a tekintetben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreco.blog.hu/api/trackback/id/tr541003605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása