HTML

Offshore.Co

A nemzetközi adótervezés a magyar vállalkozások és adózók által talán a legritkábban igénybe vett üzleti, tanácsadói szolgáltatás, amely ennek ellenére rendkívül sok lehetőség nyújt az adóterhek, illetve az "adózási költség" csökkentésére, kizárólag legális úton. A blogban az offshore és onshore cégek, adótervezési modellek és az általunk használt "eszközökkel" kapcsolatos híreket, megoldásokat, eseteket, újdonságokat szeretnénk bemutatni.

Friss topikok

Adóbevallás Liechtensteinből

2009.03.19. 16:48 Danku Tamás

A Liechtenstein-i kormány közleménye szerint az ország követni fogja az OECD az adózási információk megosztásra vonatkozó sztenderdjeit és kész kétoldalú egyezményeket kötni az egyes államokkal.

A nagyhercegségnek jelenleg is van ilyen témájú egyezménye az Egyesült Államokkal és "anti-fraud" egyezménye az Európai Unióval. A közleményben nem esik szó a banktitokról, mint megosztható információról.

TCH Komment: 

Az OECD Model Tax Convention szerint az adózási információ három módon osztható meg az illetékes adóhivatallal: kérésre, automatikusan vagy  spontán. Az automatikus átadásra a nagy mennyiségű, azonos típusú adatok felelnek meg, sztenderdizált formában. Hazánknak jelenleg nincs olyan egyezménye, amely alapján bármely magyar adóhatóság automatikusan kapna adatokat magyar adóalanyokról, illetve az ő általuk  végrehajtott tranzakciókról Liechtensteinből.

Véleményem szerint a kétoldalú egyezmények valószínűleg nem fogják érdemben csökkenteni a Liechtensteini bankok használhatóságát, offshore vagy onshore cégek, magánalapítványok használatával a továbbiakban is hatékonyan fektethetik majd be a vagyonukat a magyar adóalanyok is, de a magánszemélyként nyitott számlákat nem lesz érdemes fenntartani.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreco.blog.hu/api/trackback/id/tr211012288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása