HTML

Offshore.Co

A nemzetközi adótervezés a magyar vállalkozások és adózók által talán a legritkábban igénybe vett üzleti, tanácsadói szolgáltatás, amely ennek ellenére rendkívül sok lehetőség nyújt az adóterhek, illetve az "adózási költség" csökkentésére, kizárólag legális úton. A blogban az offshore és onshore cégek, adótervezési modellek és az általunk használt "eszközökkel" kapcsolatos híreket, megoldásokat, eseteket, újdonságokat szeretnénk bemutatni.

Friss topikok

Vége a szlovák offshore számláknak?!

2009.03.27. 09:33 Danku Tamás

Egyelőre hivatalos forrásból meg nem erősített hírek - egyik szlovák banki kapcsolatunk - szerint a Szlovákiában a pénzügyi felügyeleti funkciókat ellátó hivatal megtiltotta a bankoknak az offshore cégek részére történő számlanyitást. A már működő számlákat nem szüntetik meg, de új alszámlák nyitását sem engedélyezik az új igényléseket pedig nem fogadják be. 

TCH Komment: 

A felügyelet lépése eléggé barátságtalan, valamint szűklátókörűségüket bizonyítja, mivel az offshore cégek semmivel sem rosszabb, gyanúsabb vagy problémásabb ügyfelek egy Európai bank számlára, mint bármely más cég vagy magánszemély.

A szlovák lehetőség megszűnését nem tartom nagy veszteségnek, mivel banktitok tartás szempontjából semmivel sem különb szlovák bank egy magyartól. Előnyük volt viszont hogy szolgáltatásaik aránylag olcsók, magyar nyelven intézhetjük az ügyeket és HUF készpénz tranzakciókra is lehetett a számlákat használni. Alternatíva lehet Ausztria, Szerbia, Horvátország vagy Montenegro.

Szólj hozzá!

Címkék: bankszámla szlovákia ausztria

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreco.blog.hu/api/trackback/id/tr471028640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása