HTML

Offshore.Co

A nemzetközi adótervezés a magyar vállalkozások és adózók által talán a legritkábban igénybe vett üzleti, tanácsadói szolgáltatás, amely ennek ellenére rendkívül sok lehetőség nyújt az adóterhek, illetve az "adózási költség" csökkentésére, kizárólag legális úton. A blogban az offshore és onshore cégek, adótervezési modellek és az általunk használt "eszközökkel" kapcsolatos híreket, megoldásokat, eseteket, újdonságokat szeretnénk bemutatni.

Friss topikok

Panama nem alkuszik

2009.04.28. 08:43 Danku Tamás

Panamai szakértő kollégák véleménye szerint az egyik legnépszerűbb adóparadicsom kormánya nem tart a G20-ak szankcióitól, de nem is zárkózik el a tárgyalásoktól a OECD irányelvek alkalmazásáról.

Néhány évvel ezelőtt Panama már elutasított egy OECD memorandum aláírását, mivel úgy gondolta a vezetés hogy az OECD szűk "játékteret" kíván hagyni az akkor is adóparadicsomoknak minősített országonak és ráadásul a "játékszabályokat" is az aláírás után akarja megszabni. A megállapodás ellentétes lett volna a panamai banktitokra vonatkozó jogszabályokkal is, adózási információk cseréjére kényszerített volna az országot. 

Partnereink egyöntetű véleménye, hogy Panama nem akarja feladni az évszázados USA befolyás után kivívott függetlenségét, nem akar adózási információk cserélyéről megállapodásokat kötni és nem akar szigorítani az adózási rendszerén sem.

Az Amerikai Egyesült Államoknak megvannak ugyan a jogi eszközei, hogy akár teljesen kizárja Panamát a USD rendszeréből, kikényszerítve ezzel a változtatásokat, de kevés az esély arra, hogy az USA ezt szeretné tenni Latin-Amerika egyik legerősebb és legnagyobb bankrendszerével, mint a Panama-csatorna legnagyobb kereskedelmi partnere.

Szólj hozzá!

Címkék: panama g20 oecd usa feketelista

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreco.blog.hu/api/trackback/id/tr41090855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása