HTML

Offshore.Co

A nemzetközi adótervezés a magyar vállalkozások és adózók által talán a legritkábban igénybe vett üzleti, tanácsadói szolgáltatás, amely ennek ellenére rendkívül sok lehetőség nyújt az adóterhek, illetve az "adózási költség" csökkentésére, kizárólag legális úton. A blogban az offshore és onshore cégek, adótervezési modellek és az általunk használt "eszközökkel" kapcsolatos híreket, megoldásokat, eseteket, újdonságokat szeretnénk bemutatni.

Friss topikok

Második útlevél - Csalás vagy lehetőség?

2009.05.06. 08:14 Danku Tamás

A nagy összegű adótartozásokat felhalmozó magánszemélyek elleni egyik fájó szankció lehet az útlevél bevonása. Ilyen esetben a bajt tetézheti az is, hogyha a szenvedő alany nem tudja, hogy bevont útlevél esetén a személyi igazolvány sem jogosít fel utazásra egy kormányrendelet értelmében.

A vagyonosodási vizsgálatok megállapításai miatt egyre több ügyfél szembesül a fenti problémával és keres külföldi megoldást útlevél vagy az egyéb azonosító dokumentum beszerzésére.

Hivatalos második útlevél és állampolgárság - economic citizenship - programja Dominikának, St. Kitts & Nevisnek és Ausztriának van. Beszerezhető második útlevél Grenadáról és Panamáról is, valamint sok szerencsevadász árulja Afrikai országok útlevelét, diplomáciai kinevezését, etc.

Nagyon sok csaló árulja több ország útlevelét, akár néhány száz dollárért. Ezek az útlevelek valószínűleg hamisak vagy lopottak, vagy nem kapunk semmit a pénzünkért. Több szolgáltatót lehet találni akik nem létező vagy az ENSZ által el nem ismert országok - Pl. Hutt River Province - hivatalos papírjait árulják. Ezek nem hamis iratok, de egyik határon sem fogják elfogadni az ellenőrző szervek, illetve bankok sem számlanyitáshoz.

Nem létezik egyetlen országban sem az azonnali útlevél kiadás, személyes látogatás nélkül. A személyes ügyintézés általában legalább 5 munkanapot vesz igénybe. Az iratok kiadásához, az állampolgárság megadásához szükséges iratok beszerzése akár több hetet is igénybe vehet. Panamaában orvosi vizsgálaton is keresztül kell esni, Dominikán pedig találkozni kell a miniszterelnökkel vagy a miniszterelnök által kijelölt személlyel. A személyes megjelenés nem kötelező viszont St. Kitts & Nevis-en.

Önmagában egy felelős szolgáltató cég nem tudja garantálni az útlevél kiadását. Az állami szervek ellenőrzik minden beadott dokumentum hitelességét és egyéb forrásokból is gyűjthetnek adatot a jelentkezőről.

A második útlevél megszerzésének költsége általában 75 000 -100 000 USD, illetve 30 000 USD Panamában. Az ennél olcsóbb megoldások valószínűleg nem a várt eredményt hozzák. A díjakat általában előre kell fizetni és nem térítik vissza abban az esetben sem, ha a jelentkezést az állam visszautasítja.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreco.blog.hu/api/trackback/id/tr691105555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása