HTML

Offshore.Co

A nemzetközi adótervezés a magyar vállalkozások és adózók által talán a legritkábban igénybe vett üzleti, tanácsadói szolgáltatás, amely ennek ellenére rendkívül sok lehetőség nyújt az adóterhek, illetve az "adózási költség" csökkentésére, kizárólag legális úton. A blogban az offshore és onshore cégek, adótervezési modellek és az általunk használt "eszközökkel" kapcsolatos híreket, megoldásokat, eseteket, újdonságokat szeretnénk bemutatni.

Friss topikok

El a kezekkel a Kajmán-szigetektől!

2009.06.30. 18:14 Danku Tamás

Angol közgazdászok (az Institute of Economic Affairs szervezete) kiakadtak az angol kormányzat adóparadicsom ellenes magatartására és védelmükbe vették őket, élükön a Kajmán-szigetekkel.

A IEA kiáll az adóparadicsomok mellett és egyértelműen a elégtelen kormányzást és a rossz törvényeket tartja a pénzügyi válság forrásának. Ezért szerintük semmilyen komoly lépést nem kell tenni a származtatott alapok (hedge fund), a short ügyletek, az offshore bankok és az adóparadicsomok ellen.

Az Kajmán-szigeteki pénzügyi felügyelet üdvözölte a nyilatkozatot és hozzátette: Obama elnöknek jobban kellene figyelni Delaware államra, ahonna az alelnöke is érkezett, mivel a CT Corporation székhelyén összesen 217 000 cég van bejegyzve, ami többszöröse az általa a világ legnagyobb adócsalásaként emlegetett Kajmán-szigeteki ügyvédi irodában bejegyzett cégek száma (kb. 13 000). A CT Corp. egyébként a Wolter Kluwer csoport tulajdona, amely a magyarországi Complex CD Jogtár kiadóját is magáénak mondhatja.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreco.blog.hu/api/trackback/id/tr11218361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása