HTML

Offshore.Co

A nemzetközi adótervezés a magyar vállalkozások és adózók által talán a legritkábban igénybe vett üzleti, tanácsadói szolgáltatás, amely ennek ellenére rendkívül sok lehetőség nyújt az adóterhek, illetve az "adózási költség" csökkentésére, kizárólag legális úton. A blogban az offshore és onshore cégek, adótervezési modellek és az általunk használt "eszközökkel" kapcsolatos híreket, megoldásokat, eseteket, újdonságokat szeretnénk bemutatni.

Friss topikok

Vétó az EU-Liechtenstein megállapodás ellen

2009.10.29. 15:48 Danku Tamás

Ausztria és Luxembourg megvétózta az EU Liechtensteinnel az adócsalások ellen kötendő megállapodását.

A két ország pénzügyminisztere attól tart, hogy a nagyhercegséggel kötendő megállapodás miatt saját országaik fognak negatív színben feltűnni, mint pénzügyi központok. A vétó, illetve a további megbeszélések felfüggesztése az EU Svájccal, Monaco-val, Andorra-val és San Marino-val folytatott tárgyalásokat is érinti.

Az osztrák pénzügyminiszter szerint a megállapodás nem garantálja a teljes átláthatóságot és az anonim befektetési formák "kifelejtése" miatt Leichtenstein helyzeti előnyhöz juthat pl. Ausztriával szemben.

A megállapodás szerint, adózást érintő ügyekben a felek adminisztratív együttműködést folytatnak és megosztják a vonatkozó információkat. Az együttműködést nem tagadhatja meg egyik fél sem.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreco.blog.hu/api/trackback/id/tr501484255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása