HTML

Offshore.Co

A nemzetközi adótervezés a magyar vállalkozások és adózók által talán a legritkábban igénybe vett üzleti, tanácsadói szolgáltatás, amely ennek ellenére rendkívül sok lehetőség nyújt az adóterhek, illetve az "adózási költség" csökkentésére, kizárólag legális úton. A blogban az offshore és onshore cégek, adótervezési modellek és az általunk használt "eszközökkel" kapcsolatos híreket, megoldásokat, eseteket, újdonságokat szeretnénk bemutatni.

Friss topikok

Adómentes Ciprusi cég

2009.11.21. 16:31 Danku Tamás

A Cipruson alapított, de ott nem adórezidens cégeknek nem kell adót fizetniük Cipruson, ha nem származik helyi forrásból bevételük és alkalmazhatóak nemzetközi kereskedelemre is.

A Cipruson alapított cég akkor lesz adórezidens, ha az üzletvezetés helye nem Ciprus, az igazgatóinak többsége nem Ciprusi illetőségű és a igazgató tanácsi üléseket sem Cipruson tartják. Amíg a cégnek nincs állandó jelenléte (permanent establishment) a szigetországban, addig nem kell adótfizetnie, kivéve, ha van helyi forrású bevétele pl. ingatlan értékesítéséből vagy bérbeadásából.

A nem-rezidens cég nem használhatja ki Ciprus kettős-adóztatást elkerülő egyezményrendszerét, de kamat, árfolyamnyereség,osztalék és kereskedelmi bevétele is adómentes.

A cégforma adminisztrációs kötelezettsége nem különbözik a megszokottól, könyvelési és könyvvizsgálati kötelezettsége is van. A nem-rezindes Ciprusi részvénytársaság is lehet ÁFA alapny, kaphat az Európai ügyletekhez szükséges adószámot is.

Körültekintően kell eljárni a cégvezetés kialakításánál és névleges igazgatók kiválasztásánál, mivel pl. Magyarországon is telephelyet keletkeztet az a tény, ha a külföldi cég igazgatói innen irányítják a vállalkozásukat. Ezért olyan helyszínre kell helyezni a cégvezetést, ahol a névleges igazgatók tevékenysége nem keletkeztet telephelyet, nem jár együtt adókötelezettséggel.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreco.blog.hu/api/trackback/id/tr411541975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása