HTML

Offshore.Co

A nemzetközi adótervezés a magyar vállalkozások és adózók által talán a legritkábban igénybe vett üzleti, tanácsadói szolgáltatás, amely ennek ellenére rendkívül sok lehetőség nyújt az adóterhek, illetve az "adózási költség" csökkentésére, kizárólag legális úton. A blogban az offshore és onshore cégek, adótervezési modellek és az általunk használt "eszközökkel" kapcsolatos híreket, megoldásokat, eseteket, újdonságokat szeretnénk bemutatni.

Friss topikok

Adóköteles alapítványi kifizetések

2010.01.18. 21:03 Danku Tamás

Az külföldi magánalapítványoktól kapott juttatás nem adómentes bevétel 2010. január 1-től.

A módosító törvény hatályon kívül helyezte az SZJA törvény 1. számú mellékletének 3.2.1 és 3.2.2 pontjait, ezért csak a 3.3 pontban leírtaknak megfelelő külföldi támogatás lehet adómentes. Az általános szabályok szerint a külföldi magánalapítványtól kapott pénzbeni juttatás egyéb jövedelemnek minősül és része az összevont adóalapnak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreco.blog.hu/api/trackback/id/tr771683162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása