HTML

Offshore.Co

A nemzetközi adótervezés a magyar vállalkozások és adózók által talán a legritkábban igénybe vett üzleti, tanácsadói szolgáltatás, amely ennek ellenére rendkívül sok lehetőség nyújt az adóterhek, illetve az "adózási költség" csökkentésére, kizárólag legális úton. A blogban az offshore és onshore cégek, adótervezési modellek és az általunk használt "eszközökkel" kapcsolatos híreket, megoldásokat, eseteket, újdonságokat szeretnénk bemutatni.

Friss topikok

Ázsiai megoldás: Hong Kong

2010.08.25. 22:52 Danku Tamás

Hong Kong néhány hónapja kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezményt kötött Magyarországgal, így a legnépszerűbb "offshore" helyszín egyre több hatékony megoldásokat kínál adótervezése.

A magyarországi ellenőrzött külföldi társaságokra vonakozó szabályok miatt előtérbe kerültek az adótervezés során azok az országok, amelyek társasági adókulcsa alacsony és kötöttek hazánkkal kettős adóztatást elkerülő egyezményt.

Hong Kong nemzetközileg az egyik legnépszerűbb adótervezési helyszín - legnagyobb számban itt alakulnak "offshore" cégek - bár elsősorban kereskedelemi tevékenységekre alapítanak cégeket, Kína közelsége és a territoriális adórendszer miatt. A territoriális adórendszer miatt a nem helyben keletkezett bevétel nem adóköteles, míg a helyi bevételeket 15 - 16,5 % társasági adó vagy 15% személyi jövedelemadó terheli.

Holding struktúrában nem kell adót fizetni az osztalék és az árfolyam nyerség után. A HK LTD külföldről kapott royalty adómentes és a tovább fizetett royalty is mentes a forrásadó alól.

A cégeket könyvelni és beszámolójukat közzétenni valamint auditálni kell. A legnépszerűbb cégforma a részvénytársaság. A cégek alapítási és fenntartási költsége kicsit olcsóbb mint például egy hasonló aktivitású ciprusi cégé. A bankszámla nyitás aránylag időigényes és esetenként kifejezetten körülményes, nehéz.

Hong Kong cégalapítás 

Hong Kong általános információ, cégformák, adózás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreco.blog.hu/api/trackback/id/tr232248034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása