HTML

Offshore.Co

A nemzetközi adótervezés a magyar vállalkozások és adózók által talán a legritkábban igénybe vett üzleti, tanácsadói szolgáltatás, amely ennek ellenére rendkívül sok lehetőség nyújt az adóterhek, illetve az "adózási költség" csökkentésére, kizárólag legális úton. A blogban az offshore és onshore cégek, adótervezési modellek és az általunk használt "eszközökkel" kapcsolatos híreket, megoldásokat, eseteket, újdonságokat szeretnénk bemutatni.

Friss topikok

Azok a fránya alacsony adókulcsú országok

2011.02.21. 23:01 Danku Tamás

Idén az adóhatóság kitüntető figyelme érinti azokat a magyar cégeket, amelyeknek alacsony adókulcsú országban bejegyzett vállalkozás a tulajdonosa. A TAO törvény nem tiltja a 10 százaléknál alacsonyabb társasági adókulcsot alkalmazó országban bejegyzett cégtől igénybe vett szolgáltatások elszámolását és az SZJA  törvény összevont adólapban adóztatja tőlük kapott jövedelmet.

Az SZJA törvény meghatározása csak a 10% százalékos társasági adókulcsot tekinti kritériumnak - és a velük kötött kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezményt -  de a 8008/2003 számú PM tájékoztató fel is sorolja ezeket az országokat, amelyek között nem egy kakukktojás is akad. Pl.:

  • ANTIGUA:             az általános társasági adókulcs jelenleg 25%
  • BELIZE:             az általános társasági adókulcs itt 35% is volt, jelenleg 25%
  • COSTA RICA:      az általános társasági adókulcs 30%
  • DOMINICA:          az általános társasági adókulcs 30%
  • LIECHTENSTEIN: az általános adókulcs jelenleg 12,5%  
  • PANAMA:           az általános adókulcs jelenleg 30%.

A felsorolt országokból kapott jövedelem az SZJA törvény szerint nem minősül egyéb jövedelemnek, kivéve persze ha a kifizető egyben ellenőrzött külföldi társasága is a magyar adóalanynak.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreco.blog.hu/api/trackback/id/tr812678450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása