HTML

Offshore.Co

A nemzetközi adótervezés a magyar vállalkozások és adózók által talán a legritkábban igénybe vett üzleti, tanácsadói szolgáltatás, amely ennek ellenére rendkívül sok lehetőség nyújt az adóterhek, illetve az "adózási költség" csökkentésére, kizárólag legális úton. A blogban az offshore és onshore cégek, adótervezési modellek és az általunk használt "eszközökkel" kapcsolatos híreket, megoldásokat, eseteket, újdonságokat szeretnénk bemutatni.

Friss topikok

FBAR: az USA-ban bejegyzett bejelentési kötelezettsége

2011.04.25. 15:37 Danku Tamás

A 2010. évi FBAR (külföldi bankszámla bejelentése) jelentéseket 2011. június 30.-ig kell beadni. A bejelentési kötelezettséget - ez előzetes híreknek megfelelően -  idén kiterjesztették minden, az USA törvényei szerint bejegyzett entitásra, így a külföldi tagokkal rendelkező, külföldön tevékenységet végző LLC-re is.

Bejelentést akkor kell tenni, ha a US Person rendelkezett külföldi bank- és/vagy értékpapír számlával és a összevont számlák egyenlege a tárgyévben bármely időpontban meghaladta a 10 000 USD-t.  A bejelentés elmulasztója (a cég vezetője) továbbra is pénzbírsággal, különlegesen súlyos esetben 5 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

A bejelentési kötelezettsége teljesítéséhez EIN (Employer Identification Number) azonosítóval kell rendelkezni a bejelentő cégnek, így ha ez még nincs meg - pl. mert nem volt rá eddig szükség - akkor nem csak a FBAR formot kell beadni.

Az FBAR nem adóbevallás, tehát nem tartalmaz pénzügyi adatokat - tartalmazza viszont a külföldi bankszámla adatait, így bejelentés esetén az USA adóhatósága (IRS) a későbbiekben kapcsolatba léphet bankkal és további adatokat kérhet be a számláról. Az adat bekérése nem automatikus és országonként változó, hogy a bankok kötelesek-e kiadni az információt a IRS-nek, vagy az ügyféle beleegyezése nélkül nem tehetik azt meg.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreco.blog.hu/api/trackback/id/tr152854198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása