HTML

Offshore.Co

A nemzetközi adótervezés a magyar vállalkozások és adózók által talán a legritkábban igénybe vett üzleti, tanácsadói szolgáltatás, amely ennek ellenére rendkívül sok lehetőség nyújt az adóterhek, illetve az "adózási költség" csökkentésére, kizárólag legális úton. A blogban az offshore és onshore cégek, adótervezési modellek és az általunk használt "eszközökkel" kapcsolatos híreket, megoldásokat, eseteket, újdonságokat szeretnénk bemutatni.

Friss topikok

Adóemelés Cipruson

2011.09.18. 10:03 Danku Tamás

Az idő szavára hallgatva Cipruson is tele veszik a kádat benzinnel, mivel adóemeléseket szavazott meg, illetve tervez a parlament. A megszorítás érinti a vállalkozásokat és a magánszemélyeket is.

A tervek szerint a legmagasabb ÁFA kulcsot 17%-ra emelik, 15-ről - ami Európában az egyik legalacsonyabb alkalmazott "legmagasabb" kulcs volt.

Már megszavazták a cégeket érintő egyik változtatást, miszerint 350 EUR éves adót kell fizetnie minden cégnek, először 2011. december 31.-ig, majd minden évben június 30.-ig. Két hónapnál rövidebb késedelmes fizetés esetén 10%, 2-5 hónap késedelem esetén 30% késedelmi pótlékot kell fizetni. Ha nem fizeti meg a cég az éves adót, törölhetik a cégnyilvántartásból, de ez nem jelent egyet a cég felszámolásával. Az elmaradt adó és büntetés megfizetése esetén a céget lehet aktiválni. A büntetés 500 EUR a törlést követő két évig, majd 750 EUR-ra emelkedik. A cégalapítás évében nem kell fizetni az éves adót, illetve az alvó cégek és üres cégek sem lesznek adókötelesek. Az egy csoportba tartozó cégeknek pedig összesen maximum 20 000 EUR éves adót kell majd fizetniük.

A 60 000 EUR feletti jövedelem után 35% személyi jövedelem adót kell fizetni a magánszemélyeknek. A többi adókulcs változatlan maradt, így például 19 500 EUR jövedelemig továbbra is nulla az adókulcs.

A cégközpontok Ciprusra telepítésének elősegítése miatt vezetnek be adókedvezményt a magas jövedelmű, a törvény hatályba lépése után ciprusi adóalannyá váló magánszemélyeknek. A 100 000 EUR feletti jövedelemmel rendelkező magánszemélyek 50 százalék adóalap kedvezményre jogosultak, a ciprusi adóalannyá válásukat követő öt évben. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreco.blog.hu/api/trackback/id/tr243235442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása