HTML

Offshore.Co

A nemzetközi adótervezés a magyar vállalkozások és adózók által talán a legritkábban igénybe vett üzleti, tanácsadói szolgáltatás, amely ennek ellenére rendkívül sok lehetőség nyújt az adóterhek, illetve az "adózási költség" csökkentésére, kizárólag legális úton. A blogban az offshore és onshore cégek, adótervezési modellek és az általunk használt "eszközökkel" kapcsolatos híreket, megoldásokat, eseteket, újdonságokat szeretnénk bemutatni.

Friss topikok

Ausztria és Luxembourg nem akar erősebb EU Kamatadó Direktívát

2012.05.28. 17:53 Danku Tamás

A 2005-ben bevezettet EU Saving Tax Directive hiányosságait akarja megszüntetni az új STD, de Ausztria és Luxembourg nem támogatja a Svájccal, Monaco-val, Liechtensteinnel, Andorrával és San Marinoval kötendő megállapodások tárgyalásait. 

A legutóbbi ECOFIN fórumon az EC mandátumot adott az EU országok pénzügyminisztereinek a fent említett, úgynevezett harmadik országokkal folytatandó közös tárgylásokra, amelyek során kétoldalú egyezmény megkötését szorgalmazzák, erősebb, az adóelkerülést akadályozó eszközökkel és az EU STD alkalmazásával.

Maria Feter, Ausztria pénzügyminisztere szerint az Európai Bizottság nem a harmadik országok hatékonyabb bevonásában érdekelt, inkább a banktitok teljes eltörlését és az automatikus adatcserét szeretné elérni - ezért nem támogatja a tárgyalásokat.

Algirdas Semeta, adóügyi biztos rendkívül csalódott Ausztria és Luxembourg álláspontja miatt és szerinte a két országnak el kell magyarázni az EU állampolgárainak, hogy miért támogatják közvetetten az adóelkerülést és az elégtelen adóbevételek miatt a hétköznapi embereket érintő megszorításokat a tárgyalások blokkolásával.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreco.blog.hu/api/trackback/id/tr74551161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása