HTML

Offshore.Co

A nemzetközi adótervezés a magyar vállalkozások és adózók által talán a legritkábban igénybe vett üzleti, tanácsadói szolgáltatás, amely ennek ellenére rendkívül sok lehetőség nyújt az adóterhek, illetve az "adózási költség" csökkentésére, kizárólag legális úton. A blogban az offshore és onshore cégek, adótervezési modellek és az általunk használt "eszközökkel" kapcsolatos híreket, megoldásokat, eseteket, újdonságokat szeretnénk bemutatni.

Friss topikok

Új-Zéland | Pénzügyi vállalkozás engedélyeztetése

2012.08.19. 14:47 Danku Tamás

A pénzügyi tevékenységek erős szabályozása miatt nagy érdeklődés mutatkozik az enyhébb szabályozói környezetet alkalmazó országokban bejegyzett pénzügyi vállalkozások iránt. Az egyik ilyen nem-offshore státuszú és ezért a laikusban nagyobb bizalmat keltő ország Új-Zéland.

Sok tanácsadót lehet találni, akik új-zélandi pénzügyi vállalkozás alapítását és működtetését végzik az ügyfeleik számára, de ezek között sok olyan szolgáltatót találni, amely félrevezeti az ügyfeleit.

Új-Zélandon pénzügyi tevékenységet bármilyen bel- vagy külföldi cég vagy rezidens magánszemély folytathat, ha rendelkezik erre megfelelő engedéllyel. Az engedélyezésnek vannak feltételei, tehát nem lehet automatikusan megadni a kérelmezőknek. Az engedéllyel rendelkező cégeket meg lehet találni nyilvános adatbázisban is.   

A kérelmező vállalkozásnak vagy magánszemélynek szakmailag és pénzügyileg is megfelelő működési feltételekkel kell rendelkeznie Új-Zélandon, ezért az virtuális vagy offshore technikai és személy feltételek nem elegendőek az engedélyköteles tevékenység végzéséhez.

Engedélyt az a cég kérhet, amely tagja az un. Dispute Resolution Scheme-nek, amely biztosítja a fogyasztóvédelmi szabályok alkalmazását.

A szabályozott tevékenységek a bank és biztosítás mellet: hitelszövetkezet, hitelkártya kibocsátó, pénzügyi tanácsadók és tervezők, alapkezelők, pénzváltók, deviza kereskedők, portfolió kezelők, etc. 

  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreco.blog.hu/api/trackback/id/tr154720174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása