HTML

Offshore.Co

A nemzetközi adótervezés a magyar vállalkozások és adózók által talán a legritkábban igénybe vett üzleti, tanácsadói szolgáltatás, amely ennek ellenére rendkívül sok lehetőség nyújt az adóterhek, illetve az "adózási költség" csökkentésére, kizárólag legális úton. A blogban az offshore és onshore cégek, adótervezési modellek és az általunk használt "eszközökkel" kapcsolatos híreket, megoldásokat, eseteket, újdonságokat szeretnénk bemutatni.

Friss topikok

Az információ csere szabályozása: Panama

2010.01.09. 18:07 Danku Tamás

Az úgynevezett "egyéb" pénzügyi központok közül Panama helyzete volt az egyik legspeciálisabb. Elkötelezte magát ugyan az OECD irányelveinek implementálására, de túl sokat még nem tett ez ügyben.

Jelenleg Panamának senkivel sincs kettős adóztatást elkerülő egyezménye, illetve nem csatlakozott az EU Kamatadó Direktíváját alkalmazó országokhoz sem. Kizárólag az USA-val van olyan kétoldalú egyezménye, amely alapján jogsegélyt nyújtanak egymásnak határon átnyúló bűnügyekben, de ez az egyezmény nem tartalmazza az adózási ügyeket,  kivéve ha drogkereskedelemmel kapcsolatos. A banki adatokat, információkat és a tényleges tulajdonosra vonatkozó adatokat is csak drogkereskedelemben való érintettség esetén adják ki.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreco.blog.hu/api/trackback/id/tr561659529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása