HTML

Offshore.Co

A nemzetközi adótervezés a magyar vállalkozások és adózók által talán a legritkábban igénybe vett üzleti, tanácsadói szolgáltatás, amely ennek ellenére rendkívül sok lehetőség nyújt az adóterhek, illetve az "adózási költség" csökkentésére, kizárólag legális úton. A blogban az offshore és onshore cégek, adótervezési modellek és az általunk használt "eszközökkel" kapcsolatos híreket, megoldásokat, eseteket, újdonságokat szeretnénk bemutatni.

Friss topikok

Magán befektetési alapok

2010.06.20. 21:12 Danku Tamás

A magántőkéből létrehozott, zárt körű befektetési alapok alternatív megoldását nyújthatnak a ellenőrzött külföldi társaságokra vonatkozó körlátozások okozta problémákra és az offshore cégekkel szembeni sztereotípiák ellen is.

A magán befektetési alapokat (private label funds) Európában általában Luxemburgban jegyzik be, de kedvelt helyszín kezd lenni Málta és Liechtenstein vagy Dánia is. Az alapok általában rövid jóváhagyási folyamaton mennek kersztül és aránylag kevés korlátozás van az eszközállomány összetételére. A befektetési alapok nyeresége általában adómentes.

Az ISIN kóddal is rendelkező magánalapokat a regisztráció helyszínén engedéllyel rendelkező alapkezelő cégek menedzselik. A holding cégekhez viszonyított magas költségek miatt 1,5 -2 millió EUR tőkeösszeg alatt általában nem igazán éri meg a magánalap létrehozása.

A magán befektetési alapok közvetlenül vagy közvetve alapíthatnak külföldön vállalkozásokat, amelyeken keresztül projekteket finanszírozhatnak, nagyértékű eszközöket (pl. repülőgép) vásárolhatnak és működtethetnek.  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreco.blog.hu/api/trackback/id/tr162096483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása